Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Samen in Overzicht

Artikel 1.
Begripsbepaling
In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene voorwaarden: de onderstaande voorwaarden die Samen in Overzicht hanteert bij de uitvoering van de met haar gesloten overeenkomsten.

Opdrachtnemer: Samen in Overzicht, gevestigd te Venray met KvK nummer: 96059923 en BTW nummer: NL005186322B60

Opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder: iedere (rechts)persoon die met de opdrachtnemer een schriftelijke overeenkomst heeft gesloten.

Overeenkomst: Alle schriftelijke afspraken tussen opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder en opdrachtnemer.

Overeenkomst van opdracht: De overeenkomst waarbij de ene partij, de opdrachtnemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder, verbindt anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst werkzaamheden te verrichten, die uit iets anders bestaan dan het tot stand brengen van een werk van stoffelijke aard, het bewaren van zaken, het uitgeven van werken of het vervoeren of doen vervoeren van personen of zaken.

Bewindvoering: het uitvoeren van het beschermingsbewind ten behoeve van de opdrachtgever/cliënt.

Bewindvoerder: degene die zorg draagt voor de uitvoering van het beschermingsbewind ten behoeve van de cliënt volgens de uitspraak van de rechtbank.

Budgetbeheer: het beheren van het inkomen van de rekeninghouder en het met machtiging ten name van de rekeninghouder verrichten van betalingen op naam en voor rekening van de rekeninghouder.

Budgetbeheerder: degene die belast is met het uitvoeren van het budgetbeheer volgens de getekende overeenkomst.

Budgetplan: Het in overleg met de opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder, dan wel hulpverlener die gemachtigd is namens de rekeninghouder op te treden, vastgestelde plan waarin is geregeld op welke wijze betaling van de vaste lasten en variabele lasten plaatsvindt, op basis van het beschikbare inkomen.

Inkomen: Inkomsten uit hoofde van een arbeidsverhouding, sociale zekerheidswetten inkomensondersteunende maatregelen en overige componenten, die in redelijkheid tot het inkomen gerekend kunnen worden;

Leefgeldrekening: Een rekening die door opdrachtnemer en opdrachtgever (cliënt/rekeninghouder) wordt geopend om het leefgeld voor de opdrachtgever over te maken

Leefgeld: De periodieke vergoeding die de opdrachtgever (cliënt/rekeninghouder) op basis van het vastgestelde inkomensplan ontvangt om te voorzien in de huishoudelijke uitgaven.

Artikel 2. Algemeen
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst van opdracht of andere rechtsbetrekking tussen opdrachtnemer en opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder, tenzij voorafgaand aan de totstandkoming van de betreffende overeenkomst uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen. De algemene voorwaarden staan op de website. De algemene voorwaarden worden bij het aangaan van een overeenkomst aan de opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder ter hand gesteld.

Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst
Nadat de schriftelijke en getekende overeenkomst in bezit is van opdrachtnemer is de overeenkomst van kracht, waarbij tevens deze algemene voorwaarden van toepassing zijn. Door het tekenen van de overeenkomst, verklaart de opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder deze algemene voorwaarden te hebben ontvangen en in te stemmen met de inhoud daarvan.

Artikel 4. Verplichtingen van opdrachtnemer bij de uitvoering van haar werkzaamheden

4.1 De opdrachtnemer moet bij haar werkzaamheden de zorg van een goed opdrachtnemer in acht nemen.
4.2 De opdrachtnemer is gehouden gevolg te geven aan tijdig verleende en verantwoorde aanwijzingen omtrent de uitvoering van de opdracht. De opdrachtnemer die op redelijke grond niet bereid is de opdracht volgens de haar gegeven aanwijzingen uit te voeren, kan, zo de opdrachtgever haar niettemin aan die aanwijzingen houdt, de overeenkomst opzeggen wegens gewichtige redenen.
4.3 De opdrachtnemer moet de opdrachtgever op de hoogte houden van haar werkzaamheden ter uitvoering van de opdracht en hem onverwijld in kennis stellen van de voltooiing van de opdracht, indien de opdrachtgever daarvan onkundig is.
4.4 De opdrachtnemer doet aan de opdrachtgever verantwoording van de wijze waarop zij zich van de opdracht heeft gekweten. Heeft zij bij de uitvoering van de opdracht ten laste van de opdrachtgever gelden uitgegeven of te diens behoeve gelden ontvangen, dan legt zij daar rekening en verantwoording over af.
4.5 In geval van vertraging in de uitvoering van de opdracht communiceert de opdrachtnemers tijdig met de opdrachtgever.

Artikel 5. Gegevensverstrekking en geheimhoudingsplicht
5.1 De opdrachtnemer is in het kader van de uitvoering van haar werkzaamheden steeds bevoegd tot het uitwisselen van alle persoonlijke en relevante informatie/gegevens die betrekking hebben op de werkzaamheden voor opdrachtgever.
5.2 Opdrachtnemer verplicht zich tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van een tussen hen gesloten overeenkomst van elkaar of uit andere bron over elkaar hebben verkregen en waarvan zij weten, dan wel redelijkerwijs behoren te weten dat deze vertrouwelijk van aard is, tenzij een wettelijke verplichting tot bekendmaking geldt.
5.3 Opdrachtnemer respecteert privacy en draagt er zorg voor dat persoonlijke- of bedrijfsinformatie vertrouwelijk wordt behandeld.
5.4 Opdrachtgever is bekend met de opname van zijn/haar persoons- / bedrijfsgegevens in de registratie van opdrachtnemer.
5.5 Opdrachtnemer verplicht zich, na beëindiging van overeenkomst, alle bescheiden die zij ter uitvoering van werkzaamheden heeft verkregen aan opdrachtgever en/of derden te retourneren.

Artikel 6 Betaling van opdrachtnemer
6.1 Indien de overeenkomst door de opdrachtnemer in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf is aangegaan, is de opdrachtgever hem loon verschuldigd.
6.2 Indien loon is verschuldigd doch de hoogte niet door partijen is bepaald, is de opdrachtgever het op de gebruikelijke wijze berekende loon of, bij gebreke daarvan, een redelijk loon verschuldigd.
6.3 De opdrachtgever moet aan de opdrachtnemer de onkosten, verbonden aan de uitvoering van de opdracht, vergoeden voor zover deze niet in het loon zijn begrepen.
6.4 De kosten zullen maandelijks of ander termijn zoals besproken schriftelijk in rekening worden gebracht bij opdrachtgever. Opdrachtgever verplicht zich, binnen 14 dagen na factuurdatum, volgens de aangegeven wijze van de opdrachtnemer de kosten te voldoen.
6.5 Bij het in gebreke blijven door opdrachtgever voor een periode van langer dan twee maal de betalingstermijn zal de overeenkomst zonder opzegging buitengerechtelijk ontbonden worden en zullen de kosten, indien noodzakelijk middels een derde instantie, op opdrachtgever verhaald worden. Eventuele extra kosten uit hoofde van deze incasso komen voor rekening van opdrachtgever.

Artikel 7. Digitale producten en terugbetalingen
7.1 Aangeschafte digitale producten, zoals tools en bestanden, die via de webshop van Samen in Overzicht zijn verkregen, komen niet in aanmerking voor terugbetaling.
7.2 De opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder erkent dat, zodra de digitale producten zijn gedownload of anderszins verstrekt, het recht op terugbetaling vervalt, tenzij anders wettelijk voorgeschreven.

Artikel 8. Aansprakelijkheid
8.1 Indien twee of meer personen tezamen een opdracht hebben gegeven, zijn zij hoofdelijk jegens de opdrachtnemer aansprakelijk.
8.2 Indien twee of meer personen tezamen een opdracht hebben ontvangen, is ieder van hen voor het geheel aansprakelijk ter zake van een tekortkoming in de nakoming, tenzij de tekortkoming niet aan hem kan worden toegerekend.
8.3 Indien er sprake is van een omstandigheid en/of een nalaten die leidt tot aansprakelijkheid van opdrachtnemer, dan is de aansprakelijkheid van opdrachtnemer steeds beperkt tot het bedrag dat voor de werkzaamheden in verband waarmee de schade is ontstaan, door opdrachtgever/cliënt/rekeninghouder aan opdrachtnemer is betaald.
8.4 Opdrachtnemer kan niet aansprakelijk worden gesteld voor tekortkomingen en/of nalatigheid van derden, waar opdrachtnemer diensten/producten afneemt en/of cliënten naar heeft doorverwezen.
8.5 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor verlies of schade aan digitale producten na de levering.

Artikel 9 Beëindiging van de overeenkomst
9.1 De opdrachtgever kan te allen tijde de overeenkomst schriftelijk opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van twee (2) maanden.
9.2 De opdrachtnemer die de overeenkomst is aangegaan in de uitoefening van een beroep of bedrijf, kan, behoudens gewichtige redenen, de overeenkomst slechts opzeggen, indien zij voor onbepaalde duur geldt en niet door volbrenging eindigt.
9.3 Indien de opdracht met het oog op een bepaalde persoon is verleend, eindigt zij door zijn overlijden. Alsdan zijn diens erfgenamen, indien zij kennis dragen van de erfopvolging en van de opdracht, verplicht al datgene te doen wat de omstandigheden in het belang van de opdrachtnemer eisen.
9.4 Eindigt de opdracht door de dood van de opdrachtgever, dan is de opdrachtnemer niettemin verplicht al datgene te doen wat de omstandigheden in het belang van de erfgenamen van de opdrachtgever eisen.
9.5 Indien de overeenkomst eindigt voordat de opdracht is volbracht of voordat de tijd waarvoor zij is verleend, is verstreken, en de verschuldigdheid van loon afhankelijk is van de volbrenging of van het verstrijken van die tijd, heeft de opdrachtnemer recht op een naar redelijkheid vast te stellen deel van het loon dat was overeengekomen. Bij de bepaling hiervan wordt onder meer rekening gehouden met de reeds door de opdrachtnemer verrichte werkzaamheden, het voordeel dat de opdrachtgever daarvan heeft en de grond waarop de overeenkomst is geëindigd.
9.6 In het in lid 1 bedoelde geval heeft de opdrachtnemer slechts recht op het volledige loon, indien het einde van de overeenkomst aan de opdrachtgever is toe te rekenen en de betaling van het volledige loon, gelet op alle omstandigheden van het geval, redelijk is. Op het bedrag van het loon worden de besparingen die voor de opdrachtnemer uit de voortijdige beëindiging voortvloeien, in mindering gebracht.

Artikel 10 Wijzigingen of aanvullingen van deze algemene voorwaarden
10.1 De opdrachtnemer is te allen tijde gerechtigd om deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Opdrachtgever zal op de hoogte gesteld worden van deze wijziging(en) en/of aanvulling(en).
10.2 Indien de opdrachtgever niet kan instemmen met de wijziging of aanvulling, dient opdrachtgever bezwaar binnen 14 dagen schriftelijk kenbaar te maken. Na het verstrijken van de genoemde termijn van 14 dagen wordt de opdrachtgever geacht in te stemmen met de wijziging of aanvulling.
10.3 Deze algemene voorwaarden treden in werking op: 01-01-2025 en gelden tot wijziging of aanvulling van deze voorwaarden.

Artikel 11. Bezwaren- en Klachtenreglement
11.1 Indien er bezwaren en/of klachten zijn tegen opdrachtnemer dient in eerste instantie gehandeld te worden volgens het door de opdrachtnemer opgestelde Bezwaren- en Klachtenreglement.
11.2 Op verzoek zal het Bezwaren- en Klachtenreglement ter beschikking worden gesteld.